Europees kwaliteitslabel voor motoropleidingen

Europees kwaliteitslabel voor motoropleidingen

Ready to Ride bekroont met Europees kwaliteitslabel voor motoropleidingen

Ready to Ride, de voortgezette motortraining die de VSV aanbiedt in samenwerking met Vlaamse opleidingscentra, is bekroond met een Europees kwaliteitslabel voor motoropleidingen. Het label is een gemeenschappelijk initiatief van de Europese vereniging voor motorfabrikanten (ACEM), de Duitse raad voor Verkeersveiligheid (DVR) en de International Motorcycling Federation (FIM) om de kwaliteit van voortgezette motoropleidingen in Europa te verbeteren.

Het Europees kwaliteitslabel bekroont trainingsprogramma's voor motorrijders die in de EU worden aangeboden. Om in aanmerking te komen voor het label moet de opleiding voldoen aan hoge kwaliteitseisen en volledig gericht zijn op de verkeersveiligheid. Het Ready to Ride-programma dat de VSV sinds een aantal jaren aanbiedt in samenwerking met Vlaamse opleidingscentra, voldoet aan die voorwaarden. Deze motortraining is als eerste in België op Europees niveau erkend als kwalitatieve training op vlak van veilig motorrijden. Bekijk hier het Europees kwaliteitslabel.

Het is van essentieel belang dat je je als motorrijder bewust bent van de vele risico's en de specifieke gevaren voor gemotoriseerde tweewielers herkent. De Ready to Ride-veiligheidsopleidingen zijn daarop toegespitst. 

Ready to Ride Europees kwaliteitslabel

Reacties van onze deelnemers

Evaluatie Ready to Ride