Ready to ride advanced

Ready to ride AdvancedFris je basisvaardigheden op

Praktische info

Deze training is inclusief ontbijt en lunch.

  • Prijs: 99 euro
  • Duur: De training duurt 8 uur.

Voor wie?

  • Iedereen met een geldig rijbewijs A, A2 en A1 kan deelnemen.
  • In sommige gevallen kan je ook met een geldig rijbewijs B deelnemen. Ontdek hier of je rijbewijs B het toelaat.
  • Een voorlopig rijbewijs? Nog even wachten, nadien altijd welkom.

Wat mag je verwachten?

Voor elke motortraining hanteren we een maximum van 5 deelnemers per instructeur. Op die manier garanderen we een persoonlijke begeleiding doorheen de training zodat je voldoende tips en tricks krijgt om nadien als betere en veiligere motorrijder de weg op te gaan.

Deel 1: Veilig motorrijden

We starten met een korte kennismaking van de deelnemers en polsen naar je verwachtingen van de motortraining en je voorgeschiedenis als motorrijder. Zo kunnen we een training aanbieden die inspeelt op je wensen en verwachtingen.

In groep bespreken we wat veilig motorrijden betekent en alle zaken die erbij komen kijken. Zo bekijken we bv. de voor- en nadelen van verschillende posities die je kan innemen op de openbare weg om (de meest voorkomende) ongevallen tijdig op te merken en zo het risico op mogelijk ongevallen te vermijden.

Deel 2: Op een afgesloten terrein

Na de theorie volgt de praktijk met oefeningen op een afgesloten terrein. Je oefent de motorbeheersing op lage snelheid, tractiecontrole, beheersing van remtechnieken en koppeling, correcte zithouding en kijktechniek, behendigheidsoefeningen,... Je leert ook correct een noodstop te maken en ontdekt meer over de relatie tussen snelheid en remafstand.

Deel 3: Op de openbare weg

In de namiddag ga je de openbare weg op. Je krijgt tips over je positie op de weg, over zien en gezien worden, maar ook hoe je voldoende (over)zicht behoudt en hoe je verkeersinzicht opbouwt en anticipeert tijdens het motorrijden.

Leuk extraatje

Na de training ontvang je een exemplaar van onze brochure 'Veilig rijden met de motor'.

Ga naar de kalender

master

Je rijvaardigheden nog verdiepen?

Daag jezelf nog meer uit en kom alles te weten over verhoogde vaardigheden en risico's op de baan tijdens de training Ready to Ride Master.