VSV-Erkend wegkapitein

VSV- Erkend wegkapiteinVolg een opleiding en evalueer je rijvaardigheden en inzichten als wegkapitein

Praktische info

Deze training is inclusief ontbijt en lunch.

  • Prijs: 99 euro
  • Duur: 8 uur

Voor zowel de opleidingsdag als de evaluatiedag betaal je telkens 99 euro. We voorzien op beide dagen steeds ontbijt en lunch.

De opleiding tot VSV-erkend wegkapitein bestaat uit een opleidingsdag en een evaluatiedag.

De opleidingsdag

Tijdens de opleidingsdag wisselen theorie, praktijk op het oefenterrein en praktijk op de openbare weg elkaar af. De nadruk ligt op:

  • een goede beheersing van de motorfiets met aandacht voor de specifieke rijvaardigheden die een wegkapitein moet bezitten

  • veilig rijden op de openbare weg, waarbij gelet wordt op verkeersinzicht, risico's specifiek voor motorrijders en een correcte attitude

De aangeleerde vaardigheden die hier aan bod komen, zal je moeten tonen tijdens het behendigheidsparcours en de rit op de openbare weg op de evaluatiedag. 

De evaluatiedag

Na de opleidingsdag neem je deel aan de evaluatiedag. In de voormiddag herhaal je de belangrijkste theorie die je moet kennen en correct moet toepassen als wegkapitein op de motorfiets. Je krijgt dan ook de kans om het behendigheidsparcours te doorlopen dat je in de namiddag moet afleggen en waarop je zal worden beoordeeld.

In de namiddag rijd je in groep op de openbare weg en leg je het behendigheidsparcours af. Tijdens deze evaluatiemomenten toon je aan de lesgever dat je alle vaardigheden van de opleidingsdag onder de knie hebt en dat je een voorbeeldfunctie hebt voor andere weggebruikers. Na een positieve evaluatie van de lesgever kroon je jezelf tot VSV-erkend wegkapitein. Deze erkenning toont aan dat je over basisvaardigheden en verkeersinzicht beschikt waardoor je de verantwoordelijke taak van wegkapitein veilig kan uitvoeren.

Wens je meer informatie over deze opleiding?

Contacteer ons via het contactformulier of via readytoride@vsv.be.

Ga naar de kalender

advanced

Je basisvaardigheden opfrissen?

Volg de Ready to Ride Advanced training om je basisvaardigheden op te frissen.